Het juiste DNA

Een medewerker moet goed zijn in zijn vak, of in ieder geval een aantal belangrijke skills, de potentie en de juiste motivatie bezitten om samen een langdurige relatie aan te gaan. Vaak zegt een CV niet alles maar het is wel een belangrijke factor.

Om een geschikte kandidaat te vinden moeten we eerst het juiste gevoel hebben bij een opdrachtgever, we willen daarom ook echt alles van jou weten. Wat is jouw passie, wat en wie maken het bedrijf succesvol, welke waarden en normen gelden er binnen de organisatie, wat is de bedrijfscultuur en hoe betrokken zijn de werknemers.

We willen natuurlijk veel meer weten, soms zelfs even de werkvloer op en een aantal mensen kort spreken en sterker, het komt ook wel eens voor dat we vragen om een uurtje mee te werken. We doen dat om een goed beeld van de organisatie te krijgen om vervolgens ook weer de juiste mensen te kunnen matchen, een CV moet aansluiten maar karakters moeten passen en dat is net zo belangrijk, zo niet belangrijker!

Wij merken dat kandidaten het prettig vinden als wij aanwezig zijn tijdens een eerste kennismaking. Wij introduceren de kandidaat en waar nodig houden het gesprek gaande en sturen we het gesprek.

Voor ons is afspraak een afspraak, daar wijken we niet vanaf. Helder en transparant. Geloof je in onze werkwijze? Laten we dan kennismaken!

Vul dan hier je gegevens in, we maken er direct werk van.