Interview met:

Naam: Laura Verberk
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Mill
Opleiding: HR Management

Laura is vorig jaar oktober bij ons begonnen als stagiaire, ze volgt de opleiding HR Management en studeert dit jaar af. In het najaar vervolgt ze haar HBO studie HRM, in eerste instantie wilde ze dit voltijd doen maar ze heeft een beter gevoel bij een deeltijd opleiding. Normaal gesproken krijgen wij heel veel vragen gerelateerd vanuit haar opleiding, maar nu hebben wij haar verrast met een interview. We zijn daarom benieuwd hoe zij deze periode heeft ervaren.

1. Waarom kies je nu voor een deeltijd studie in plaats van voltijd?
Dat was een lastige keuze… Ik heb altijd gezegd dat ik voltijd ga studeren en dat er daarna nog genoeg jaren komen dat ik kan gaan werken. Maar toen ik bij JobMakelaar startte als stagiaire, begon er een lichte twijfeling te komen. Ik heb het hier super gezellig en ik leer zoveel hier… Ik wil niet eens weg dacht ik bij mezelf. Op een gegeven moment hebben Nancy en Martijn ook gezegd dat ik welkom was, ook na mijn stageperiode. Dat heeft mij aan het denken gezet. Na een lange tijd nadenken en met andere er over hebben gesproken wist ik wat ik na mijn huidige opleiding ging doen. Deeltijd HRM en ik kijk er heel erg naar uit om alles wat ik leer meteen toe te kunnen passen in de praktijk!

2. Hoe heb jij de afgelopen periode beleefd?
De afgelopen periode heb ik een super tijd gehad. Ik heb heel veel mogen leren en zelfstandig werkzaamheden mogen uitvoeren. Dat gaf mij een goed gevoel. Gelukkig stopt het hier niet dus komen er nog zeker meer mooie momenten aan.

3. Wat voor werkzaamheden heb je zoal gedaan?
Ik heb heel veel verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren. Vacatures op de verschillende platformen uploaden, het werven van kandidaten, gesprekken voeren, kandidaten voorstellen, mee gaan op sollicitatiegesprek, mails beantwoorden en nog veel meer! 😊

4. Wat vind je het leukste om te doen?
Wat ik leuk vind is het plaatje compleet te maken. Je start op een ochtend met het werven van kandidaten en hun uitnodigen voor een kennismaking. Een paar dagen later komt de kandidaat op gesprek en kom je erachter wie de persoon is en wat diegene leuk vind om te doen. En voor je het weet heb je iemand blij gemaakt met een nieuwe baan. Dat geeft je een goed gevoel en daar doen we het ook voor.

5. Waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen?
Ik denk dat ik me in het algemeen nog meer wil ontwikkelen. Ik weet dat ik nog super veel kan leren over het vak. Daarom wil ik nog een opleiding gaan volgen, namelijk HRM op het HBO. Dan zal ik nog meer kennis hebben en zal ik met deze kennis mij weer verder kunnen ontwikkelen.

6. Een uitzendbureau heeft best wel een negatief imago. Begrijp je dat gevoel of zie jij dat anders?
Ik begrijp wat de mensen die er mee te maken hebben gehad bedoelen. Maar niet overal gaat het zo, zo ook bij ons en daar staan wij ook voor. Wij willen verder kijken dan een cv, want achter dat cv zit een persoon en dat is veel belangrijker. Ik wil weten waar je gelukkig van word, en als ik alleen naar een cv kijk kan dat niet. Daarom kijken wij verder dan een cv!

7. Waarom kies je voor JobMakelaar?
Waarom ik kies voor JobMakelaar heb ik deels al stiekem verteld. Het is een ontzettend leuk team en we zijn samen ook 1. We zullen er samen alles aan doen om voor de kandidaat de perfecte baan te vinden. Daarnaast gaan wij echt kijken naar de persoon, wie ben je en waar wordt je blij van? Dat vind ik super mooi aan JobMakelaar en zo sta ik er ook zelf in.

8. Wil je zelf nog iets kwijt?
Dat ik super trots op het team ben! Samen gaan we er voor om voor iedereen een super toffe baan te vinden.

Vandaag is officieel haar laatste dag, maar we zijn er niet verdrietig om…we hebben haar namelijk een baan aangeboden! Laura gaat starten als Junior Intercedent en gaat zich in combinatie met haar studie verder ontwikkelen. Laura is voor ons een enorme aanwinst, ze echt een talent en haar ambities sluiten perfect aan bij onze groeiambities. Nogmaals van harte welkom!